Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Rare week

Niet alleen een drukke, maar vooral een rare week. Mijn agenda stond vol met dagen dat ik moest werken en met afspraken. Wat lastig te combineren. Eerst ging ik met Roger naar een intake gesprek bij afdeling psychiatrie, Roger vraagt nooit iets aan mij, dus toen hij vroeg of ik meewilde naar dat gesprek kon ik moeilijk weigeren. Ik had mijn collega gezegd later te komen, maar wel zo snel mogelijk omdat mijn werk lastig is om alleen te doen. 

De intakers waren te laat, het gesprek begon dus ook later. Een heel vervelend gesprek en omdat ik mij heb voorgenomen op mijn blog niets over instanties te schrijven, houd ik het heel kort. Na ruim een uur waarbij ik mij heb zitten opvreten zei ik Roger gedag. Hij zou met de trein naar huis gaan en ik ging daarvandaan gelijk door naar mijn werk. Ik heb heel hard 100 gereden waar ik 100 mocht en was drie kwartier later op mijn werk. De hele weg heb ik moeten vechten tegen mijn tranen, boos, verdrietig maar vooral machteloos voelde ik mij.

Twee dagen later een afspraak bij de orthopedische chirurg en net als drie maanden terug kon hij niets voor mij doen behalve die injectie zetten waarvan hij niet kon beloven dat het zou werken. Mijn schouder zit muurvast en ik moet terug aan de pijnstillers en ontstekingsremmers.

Gisteren kwam er een brievenbus pakketje binnen, nou ja... niet via de brievenbus, de postbode moest even aanbellen. Van Sint en de pieten, dus mag ik het niet openen tot 5 december. Spannend. Nou is alles rond Sinterklaas hier spannend, vooral voor Puk. We proberen haar overal bij te betrekken, bij de surprises, het lootjes trekken en het kopen van cadeautjes. Ze ziet dat ik bezig ben met het pakketje voor het Sinterblogfeest. Sinterklaas is maar lastig te begrijpen. 

Op dit moment is ze op de zorgboerderij en is Roger boven met een vriendinnetje, zo kan het verkeren. Zo raar en zo dubbel allemaal.

Stiekem zou ik willen dat het al februari was... 


17 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat je er zo'n onbevredigend gesprek had, ik hoop dat je in ieder geval voor jezelf even alles opschrijft, gewoon in een logje dat je prive zet zodat niemand het kan zien. Het is gewoon goed om dat soort dingen van je af te kunnen schrijven en óók om het later nog eens terug te kunnen lezen.
  Kan me voorstellen dat voor jou die drukke decembermaand, en de aanloop er naar toe, geen pretje zijn. Gelukkig ben je zonder ongelukken op je werk gekomen want met een boos hoofd haast hebben is een slechte combi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haast of geen haast, ik houd mij altijd aan de verkeersregels. Het was niet alleen de incompetentie van de intakers (dat is iets waar ik vooraf al vanuit kan gaan), maar ook de verhalen die Roger vertelde. Hoewel ik al veel wist, viel het best rauw op mijn dak.

   Verwijderen
 2. Ook al weet je veel van en over je kind, als hij dingen er over verteld komt het extra binnen. Hard is het soms, conronterend en soms ook angstig als er bevestigd wordt wat je al vermoed. Ik kan er over mee praten, maar daar weet je alles, of eigenlijk veel, van. Hier een paar maanden terug ook weer zoiets... De zoveelste klap...
  Ach het is niet voor niets dat onze schouders vast zitten. We kunnen niet meer dragen... Knuffel van uit hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik het wel kan dragen en dat er nog ruimte is om te dragen, maar ik vind het niet leuk dat mijn kinderen het ook moeten dragen. Jij weet als geen ander dat wij dat met alle liefde over willen nemen. Maar om dan gelijk een frozen shoulder cadeau te krijgen... gaat mij net iets te ver :)
   Jij ook een knuffel

   Verwijderen
 3. Kan de physio niks voor je doen ?
  Balen als het zo onbevredigend en confronterend is zo een gesprek
  En dan toch weer door met alle dag...geeft het je te doen.
  Denk zo dat jij heel veel aankan...probeer zoveel mogelijk te genieten van de maan december...toch een feestmaand hè...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fysio mag pas wat doen als er weer beweging in mijn schouder komt. Ik hoop dat dat heel snel gaat gebeuren.
   Ach, als het eenmaal zover is, dan geniet ik ook wel van december. Het is de drukte ervoor, de massa mensen in de winkels en dat gehaast.
   Groetjes,

   Verwijderen
 4. mogge Nathalie
  dat is zeker veel narigheid in 1 x
  ik zal makkelijk praten hebben , maar nu ff op de Sint concentreren , leuke dingen bovenaan zetten als het ware
  suc6 meid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Karel,
   Ja dat doe ik zeker, ik vind Sinterklaas erg leuk, zeker hier in blogland. Mijn pakketje is al binnen en Puk is heel nieuwsgierig. Ik zoek de leuke dingen zeker op...
   Dank je,

   Verwijderen
  2. blij dat te horen Nathalie , ja Melody verwend ons weer met een leuke Sinterklaas , en ik lees alle reacties , dus ook hoe het Puk vergaat , ja en die moet nu ff wat daagjes wachten nog , en dat zal niet meevallen denk ik

   ik liep ook al ff een ommetje onder een dun zonnetje , ja het is echt fris weer

   puzzel groet

   Verwijderen
 5. Een negatief gesprek is altijd naar. Van psychiaters verwacht je empathie maar over het algemeen vin ik het een vreemd soort mensen. Als het om je kind gaat, kun je ze wel opvreten van nijd. Ik denk dat Roger toch blij was dat je erbij was.
  Sinterklaas...ik vind het leuk en spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was niet zo dat het gesprek negatief was (het waren geen psychiaters maar ggz verpleegkundigen), maar ze hadden maar heel weinig verstand van autisme en dat maakt het gesprek zo moeilijk. Ik moest ze steeds uitleggen dat Rogers gedrag gerelateerd is aan autisme. Ik denk dat Roger het ook fijn vond.
   Sinterklaas is zeker leuk en spannend!

   Verwijderen
 6. Wat naar dat het gesprek zo vervelend verliep, en ik kan me voorstellen dat je boos was, en dat het je pijn deed om te horen wat Roger vertelde.
  Nog steeds geen verbetering met je schouder, sterkte!
  Een ding tegelijk met de drukke feestmaand, ook nog veel verjaardagen.
  Je kan er gelukkig van genieten. :)

  Leuk dat Roger een vriendinnetje heeft en fijn dat Puk naar een zorgboerderij kan, dat vindt ze vast leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het overleg tussen de intakers en de psychiater goed verloopt en dat er een doel uitkomt waar aan gewerkt kan worden.

   Ja, heel vreemd zomaar een vriendinnetje... leuk grietje. Hij is blij met haar en dat is het belangrijkst.
   De zorgboerderij vindt Puk heel leuk.. lekker buiten spelen.

   Verwijderen
 7. Wat naar dat het intakegesprek zo vervelend verliep. Dat belooft dan niet zoveel goeds voor de rest van het traject...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat er een doel kan worden opgesteld om daar naar toe te werken. Daar zijn die "intakers" niet meer voor nodig. Ik houd mijn hart vast.
   Hoe zei je dat over: kleine kinderen en grote kinderen? :)

   Verwijderen
 8. Ach loiverd toch wat ja 'n bak ellende aalmoal!

  Ask wat veur die doun kin din woist mie te vindn ja!


  KNuffellllllllllllll (en febr komt deraan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wait 'k laiverd, moar 't komt aal goud :)

   Knuffel ook van mij

   Verwijderen