Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Corona moe

Tot een paar weken terug hadden we niet echt veel last van de corona toestanden. Het was vervelend dat de scholen dicht waren en er thuisonderwijs gegeven moest worden. Ook was het vervelend dat er geen fysiotherapie was en dat ik niet naar de kapper kon (langhaar met een frozen shoulder is erg onhandig). Maar niets ernstigs. Manlief kon gewoon blijven werken, dus een beetje regelmaat was er wel. Vlak voor de vakantie mocht Puk weer naar school, deed JJ haar examens en ging Kaatje over. Roger kon nog twee keer switchen naar een andere opleiding. Ook in de zomervakantie verliep alles lekker. Het dragen van mondkapjes in het buitenland wende best snel. Na de vakantie begonnen de scholen weer. Voor Puk geen probleem, zij wist waar ze terecht kwam, ook Kaatje kon alle dagen naar school, maar voor JJ en Roger was er geen duidelijkheid. Niet in welke klas ze kwamen, geen intake gesprekken en geen ondersteuning dmv passend onderwijs. Roger wordt daar onrustig van en JJ wat paniekerig. 

Een paar weken na de vakantie mocht ik gaan werken, mijn eerste werkdag op kantoor sinds half maart, maar voor ik de deur ook maar had aangeraakt ging de telefoon. Puk nieste en hoeste en moest naar huis. Dat wist ik, maar ik dacht dat kinderen tot twaalf jaar dan wel naar school mochten, maar dat bleek tot zes jaar te zijn.  Ik heb haar opgehaald en de volgende dag begon Roger te hoesten en was zelfs best wel ziek. Nog geen dag later begon vaders ook te hoesten en had ook Kaatje keelpijn. Roger belde voor een corona test en 72 uur later was er pas plek, bijna 40 kilometer verderop. Vaders moest van zijn werk ook een corona test laten doen, anders kon hij niet terug naar werk. Hij kon ook 72 uur later en dan ook 40 kilometer verderop. Voor beiden waren de uitslagen negatief, maar Puk, die inmiddels ruim een week thuis was, mocht niet naar school tenzij ook zij een negatieve uitslag had. Ik vertikte het om haar te laten testen, dus bleef ze thuis.

Vaders mocht weer aan het werk, maar dat vond ik zo raar. De test was wel negatief, maar hij was wel verkouden. Daarmee kon hij zijn collega's besmetten die op hun beurt ruim vijf dagen vrij moeten nemen voor een test. Dus bleef hij thuis en zaten we allemaal in een soort quarantaine. 

De school belde een paar dagen later dat Puk nu wel naar school mocht komen, want anders zou ze te veel missen. Inmiddels zijn de regels ook aangepast voor snotterende kinderen,  de leeftijd is van zes naar twaalf jaar gegaan.

Vaders is aan het werk na twee weken bijzonder verlof en ook ik pakte het werk weer op tot gisteren weer nieuwe maatregelen zijn genomen. Thuiswerken tenzij het echt niet anders kan. Kortom het kantoor (dat ik nog niet gezien heb)  kan ik wel weer even vergeten.

Achteraf hadden we nog geluk dat de teststraten ongeveer 40 kilometer verderop waren, mijn buren moesten 100 kilometer rijden voor een test en verderop een gezin 60 kilometer.

10 opmerkingen:

 1. wat een ellende allemaal, zóver rijden om getest te kunnen worden, dat moedigt niemand aan vrees ik. In ieder geval was dit negatief voor jullie heel positief.
  Nu maar hopen dat er niet teveel dwarsliggers rond lopen anders gaat de boel uiteindelijk nog helemáál op slat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik dus echt niet. Dat er zover gereden moet worden vind ik belachelijk, zeker omdat we niets anders horen dan dat we bij de eerste beste nies al moeten laten testen. En zelfs met een negatief resultaat kunnen we gewoon niet naar ons werk of sport.
   Liefs,

   Verwijderen
 2. vreselijk zo het virus kan huishouden in een huishouden
  en het is nog niet voorbij als ik alles goed gelezen heb op TT
  wens jullie sterkte en suc6 met hoe alles verder gaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, niet alleen via TT. Het vervelende is dat de regels steeds veranderen en niemand weet waar hij of zij aan toe is. Dat is natuurlijk ook heel lastig te voorspellen, dus geldt dit voor iedereen. Dank je... komt allemaal wel weer goed :)
   Liefs,

   Verwijderen
 3. Ja een heel gedoe rondom dat virus
  Maar we moeten het er mee doen...voorlopig in ieder geval
  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, en dat is helemaal niet erg. Ik houd afstand, ga niet naar de winkels als ik verkouden ben en laat de kinderen thuis als het moet. Ik kan mij niet veroorloven ook corona te krijgen. Die regels vind ik helemaal niet erg, zelfs in mijn dromen (en dat is geen grapje) houd ik 1,5 meter afstand :).
   Het is de onduidelijkheden, dat is voor een "normaal" mens al lastig, laat staan voor mensen met autisme.
   Liefs,

   Verwijderen
 4. Wat een pech, die verkoudheden net toen je zou gaan werken.
  En heel vervelend, dat lange wachten op een test, en zo ver weg ook nog.

  Raar dat Puk een negatieve uitslag moest hebben, 10 dagen quarantaine moet genoeg zijn. En inderdaad vreemd dat vader met zijn verkoudheid weer mocht gaan werken, daar dacht ik ook weleens aan als ik zoiets las.

  Werk je nu thuis, en gaat dat wel ?
  Beterschap voor iedereen en gelukkig was het geen corona.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had mij er best wel op verheugd, maar nu is alles toch weer dicht. Ik kan gewoon thuis werken, althans met een collega samen.

   Nou ja, dat dacht ik dus ook, maar blijkbaar was dat niet voldoende. Ook was Puk niet meer besmettelijk, want haar verkoudheid was weg op een snotneus na. Nou die heeft ze in april ook nog.

   Iedereen is inmiddels weer opgeknapt en kunnen naar werk of school.
   Liefs,

   Verwijderen
 5. wat n geou hè loiverd, en toch motn we der deur ... kopterveur

  knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altied Melody, 't is nait anders.

   Doe ook ain knuffel,
   Laifs,

   Verwijderen