Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Loslaten

Vanaf een (te) grote mooie bank, kijk ik naar mijn oudste die samen met zijn vriendin in hun keukentje staat. Sinds een paar weken wonen ze samen in een prachtig appartement en als ik zijn gezicht zie, was het die twee uur rijden wel waard. Terwijl hij verse broodjes voor ons smeert, vliegt Roger boven Liechtenstein op weg naar huis. Hij besloot er een paar dagen tussenuit te gaan en omdat hij nog nooit gevlogen had, had hij een ticket naar Rome geboekt met een hotel erbij.

De eerste dag belde hij 's avonds, hij was het een en ander verloren en moest ook nog belasting betalen en hij had geen geld. Na wat geld overgemaakt te hebben, was al het contact verloren. Vaders maakte zich zorgen, want hoe kan zijn zoon nou zonder geld naar Rome gaan, waar zou hij slapen, en hoe zat het met eten... Roger had mij gezegd dat hij al een hotel geboekt had, dus maakte ik mij daar geen zorgen over, of hij het hotel wist te vinden was wel een dingetje. 's Avonds laat belde hij dat hij in het hotel was en appte dat vliegen erg saai was. Maar nu was hij onderweg naar huis met enkel een rugtas, want verdere bagage had hij niet nodig.

Ik houd vanuit het appartement de vliegradar in de gaten, want waarschijnlijk is hij eerder thuis dan wij en natuurlijk heeft hij geen sleutel mee. Ik geniet van de broodjes, geniet van de schittering in DJ's ogen. Zesentwintig is hij geworden, voor mij lijkt het nog gisteren dat hij in mijn armen lag. Voor het eerst in jaren heb ik het idee dat hij echt gelukkig is. Ze laten 's middags de omgeving zien en even later rijden we weer twee uur naar huis waar Roger op ons zit te wachten.

Een kwestie van loslaten... en dat is soms best wel lastig.


16 opmerkingen:

 1. Ja loslaten is niet makkelijk, maar het hélpt als je ziet de uitvlieger gelukkig is. Wel jammer als er een flinke afstand overbrugd moet worden voor een bezoekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze uitvlieger is al acht jaar het huis uit, maar heeft nooit echt een eigen plekje gehad. Ik ben blij dat hij nu een beetje rust gevonden heeft en daarbij een heel leuke meid. Dan neem ik die afstand wel voor lief :)

   Verwijderen
 2. ha die Nathalie
  inderdaad is loslaten nooit echt makkelijk
  maar de kinderen redden zich prima zo te lezen , toch
  fijne avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk lijkt alles goed te komen.. en echt helemaal loslaten, dat gaat mij niet lukken.
   Fijne dag, groet,

   Verwijderen
  2. helemaal loslaten zal niet lukken , hoeft ook niet
   als je er maar vrede mee hebt
   ik ben blij dat je m'n foto's mooi vind

   Verwijderen
 3. O, wat heerlijk dat het goed gaat bij DJ. Zo leuk he op bezoek gaan in het huis van je kind. Ik vind het altijd zo speciaal.
  En Roger alleen naar Rome😨? Wat een stap!!!! Ik zie hem nog zo in het busje stappen naar school..... Dat is loslaten in het kwadraat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt heel fijn, en zo raar om bij je kind op visite te zijn. Ze hadden broodjes in huis gehaald en drinken voor vaders, limonade voor Puk en koffie. Ze hadden zelfs aan de koffiemelk gedacht (had stiekem cupjes in mijn tas gestopt).
   Tja, de stap van taxi naar openbaar vervoer vond ik al een heel grote.. en nu met vliegtuig alleen op stap. Is er nog een factor groter dan kwadraat?

   Verwijderen
 4. Dat heb je weer mooi omschreven en ja loslaten is moeilijk maar als je ziet dat ze gelukkig zijn maakt het een beetje makkelijker :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt helemaal loslaten zal mij niet lukken, maar ik laat ze vrij en ze weten mij te vinden. En dat ze gelukkig zijn, maakt het zeker makkelijker.
   Groetjes,

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met DJ, 26 alweer. :)
  Fijn dat het zo goed met hem gaat.
  In welke provincie woont hij nu ?
  Wat stoer van Roger, en spannend voor hem en voor jullie.
  Ik hoop dat hij het leuk heeft gehad ondanks alles.
  Is het goed afgelopen toen hij op de honden paste ?
  Het blijven altijd je kinderen, hou oud ze ook worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar het licht nog brandt, waar 11 november een betekenis heeft... ver weg (met een zachte g) :)
   Heel stoer van Roger, vorig jaar had hij de trein naar Berlijn gepakt dat was al iets spannends en dat was ook goed gegaan.
   Op de honden passen moet nog gebeuren... dat is eigenlijk nog spannender.

   Verwijderen
  2. Dan weet ik het. :)
   Oh, jullie gaan nog, veel plezier daar.
   Jammer dat het aantal besmettingen oploopt daar, als het maar geel blijft.
   Als het oranje wordt, kan je niet meer terug. :)
   Maar de grens met ons land zou openblijven.

   Verwijderen
 6. Soms most hè...

  Jullie jeugd redt zich prima... het komt goed !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kom jullie even een fijn weekend wensen...
  Hoe gaat het nu met schouder/arm
  Die hitte zal wel helpen met rust houden hihi
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ha die Nathalie
  ja de regen doet de natuur goed , ook is net maar een beetje
  hier de hele dag weer 30 graden buiten en binnen 28 pppfffttt
  ja een mooie bloemen pps hé
  fijne avond groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen