Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Verwennerij

Vanmorgen waren Puk en ik aan het wandelen met Takkie. Het waaide best wel buiten en echt warm was het ook niet, maar met een flinke pas erin was het goed te doen. Na de wandeling zagen we een grote bestelbus voor de deur staan. "Voor ons?" vroeg Puk, die inmiddels heeft geleerd dat als er een grote witte bus voor de deur staat er waarschijnlijk een pakketje voor ons in zit.
We liepen nog even een pasje sneller, want de chauffeur liep inderdaad naar onze deur.
"Ja voor ons," riep Puk en de bezorger keek ons aan. "Mamma en Puk?" vroeg hij.
"Helemaal," antwoordde ik en Puk nam het pakketje in ontvangst.
"Voor jou," zei ik en Puk kon haast niet wachten met uitpakken. In het pakket zat een kaartje en nog een doosje. "Nog een cadeautje?"vroeg Puk verbaasd en ze pakte die ook uit.
Dan rijzen er allemaal vragen. Van wie, waarom en hoe wisten ze haar naam. Het inpakpapier stond namelijk vol met Puks naam.

Ik legde uit dat wij samen het Sinterklaasspel hebben gedaan en dat een heel lieve oma  heeft gewonnen en tegen Sint heeft gezegd, dat haar cadeautje naar Puk mocht. En hier is hij dan.

(mok en foto van Greetz.nl)
Puk was er zo blij mee dat ze het eerste half uur met die mok in haar armen heeft rondgelopen. Het kostte mij moeite deze af te pakken en op te ruimen, zou zonde zijn dat hij stuk gaat. Maar toen JJ van haar werk thuis kwam, moest Puk die mok laten zien en werd deze wederom geknuffeld.
Wij hebben zowel Rebbeltje en Melody al bedankt op hun eigen blog, maar bij deze nogmaals...  dank dank dank jullie wel! Jullie zijn schatten.

8 opmerkingen:

 1. Laat haar maar lekker die mok knuffelen hoor... en stuur Mail-Piet gerust bericht als de mok onverhoopt aan gruzels valt...

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is er zo blij mee, ze gaat er heel voorzichtig meedoen...

   Verwijderen
 2. mogge Nathalie en Puk
  ja je hebt gelijk het zijn schatten die 2
  het is ook wel een hele mooie mok , daar kan flink wat warme chocolade in , na weer zo'n fijne wandeling , ik lees er ook op over sneeuw , nu van mij mag het vallen , maar alleen op de hei of wei

  fijne zondag groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Warme chocolademelk met slagroom, dat gaat er bij haar wel in. Zeker na een wandeling met een frisse wind. Die sneeuw mag van mij ook komen, maar wel in de vakantie :)

   Verwijderen
 3. Heel lief, en echt een knuffelige mok. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je me ook hier gevonden hebt...
  Een lief blogje vol dankbaarheid en het was een uitgemaakte zaak, toen ik steeds jullie mooie rijmpjes aan de Sint en Pieten tegen kwam.
  Hoop dat er veel lekkers in de mok van Puk komt, maar als ik dat hierboven lees komt dat helemaal goed.
  Groetjes en fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mok staat klaar, de chocolademelk is binnen en de slagroom staat koel. Komt zeker helemaal goed:) Jij ook een fijne dag.

   Verwijderen