Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

11 december 2019

Op tafel liggen, naast de bos bloemen, een doosje chocolade en een kaart, drie cadeautjes op mij te wachten. Van twee cadeautjes weet ik de inhoud, ik heb deze zelf gekocht, maar van eentje is het een verrassing. In de koelkast staat de appeltaart en ik wacht tot de meiden thuis zijn. Roger had school en werk en manlief had late dienst, dus zijn alleen ik en de meiden thuis.
Om half vier staat de thee op tafel en is de appeltaart vakkundig gesloopt. De bus slagroom maakt overuren en dan mag ik van Puk de cadeautjes uitpakken.

Puk heeft op school iets voor mij gemaakt, dat wordt als eerste uitgepakt. Ze had op school een potje versierd met glitters en glittersteentjes. Het cellofaan van de chocolaatjes moest ook verwijderd worden en de kaart moest gelezen worden voor ik de overige cadeautjes mocht uitpakken.

JJ had voor mij een dvd gekocht en daar ben ik heel blij mee. Het is de film Hidden Figures. Ik had er een tijdje terug een voorstukje van gezien en daarna heb ik een stukje op de blog van St@@rtje gelezen. Deze film ga ik binnenkort lekker samen met mijn dochter(s) bekijken. In een ander cadeautje zit het achtste seizoen van Call the Midwife, een serie waar ik helemaal weg van ben. Het laatste cadeautje heb ik besteld in Spanje, in Nederland kon ik deze nergens vinden en een dag voor mijn verjaardag kwam deze binnen en ik ben er zo blij mee.

In ben jarig, dus ik trakteer op een van de nummers van de cd die ik besteld heb.
Van de cd "Peacemaker" van Clarence Clemons het nummer Serenity
8 opmerkingen:

 1. allereerst van harte gefeliciteerd Nathalie
  vandaar dus die verwennerij met kadootjes en taart :)
  en nog een filmpje te goed met de meiden , mooie dag was het zeker

  ja het is een lachwekkend verhaal , maar wat je zegt het kan ook triest zijn
  ik had een pracht dag , en die tot 50% werden er 30% voor mij , je moet goed lezen , dan zie je dat volwassene 30 krijgt en een kind 20 , nu ik was er blij mee hoor

  fijne avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Karel, het was zeker een leuke dag.
   Elke korting is meegenomen:)

   Verwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Nathalie, jullie hebben het goed gevierd. :)
  Heb je de appeltaart zelf gebakken ? Lekker.
  Mooi nummer, dat Serenity.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd, helaas al op.
   Ja, ik ben heel blij met die cd. Ik vind Clarence de beste saxofonist die er is, of eigenlijk was, hij is helaas veel te vroeg overleden.

   Verwijderen
 3. Dat klinkt als heeeeeeeeeeel gezellig.... jeetje, mag ik 50 jaar terug in de tijd en dan ook van school komen? ;-)

  ♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, voor de appeltaart en thee, ja hoor, neem je dan ook een versierd potje mee? 😀

   Verwijderen
 4. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En natuurlijk bedankt voor de traktatie, heerlijk weemoedig nummer. Zelfgebakken appeltaart, mjammie, en dan ruikt ook heel het huis lekker. Veel plezier bij de film met de meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen