Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Optreden

Vrijdag, 22 november was het zover. Trijntje Oosterhuis zou optreden en Kaatje had twee kaartjes gewonnen en zou met JJ kijken.Het optreden van Trijntje Oosterhuis stond in het teken van de vrijwilliger en met name de sportclub voor mensen met en zonder beperking waar o.a. mijn kinderen sporten. JJ doet daar aan voetballen en aan ritmische gymnastiek en deze afdeling had besloten om in de pauze op te treden met twee demonstratiedansen, dus moest Kaatje voor de pauze, toen de lokale artiesten optraden, alleen kijken.
Puk zit ook op ritmische gymnastiek, maar omdat de demonstratie laat op de avond was en zij de volgende ochtend om zeven uur al in het zwembad moest zijn, had ik besloten dat zij niet meedeed. Terwijl ik de haren van JJ in een knot flanste, begon Puk te vragen of zij ook mocht meedoen, want zij zat toch ook op "dansen?"
Na overleg met de trainster kon ze alsnog meedoen. Terwijl de grote zaal volliep met toeschouwers voor de lokale muzikanten, oefenden de dames van het ritmische gym nog even de twee dansen. En toen was het pauze... de middenruimte liep vol en de dames stonden klaar voor hun eerste dans en op het moment dat de muziek startte, zag Puk Kaatje aan komen lopen en vergat te dansen. Ik stuurde haar terug met de belofte om na de twee dansen haar zus te mogen omhelzen. Ze startte de dans en opeens zag ze dat er bijna 650 paar ogen naar hen keken. Ze viel helemaal stil, vergat de dans en staarde het publiek in. Ik probeerde onopvallend de dans voor te doen zodat ze het weer op kon pakken en gelukkig samen met JJ ging dat goed.

Daarna kwam de tweede dans. Het podium was wat smaller, het licht wat feller en het publiek wat meer aanwezig, maar Puk deed heel goed haar best, tot er opeens een hoepel achter haar langs rolde, deze werd tijdens het gooien gemist en rolde zo achter Puk langs. Puk stopte met het zwaaien van haar vlag en riep mij... mam een hoepel... er ging een hoepel achter mij langs. Het kostte wat  moeite haar te overtuigen dat iemand anders die hoepel echt wel ging halen. Na de tweede dans hadden ze afgesproken met z'n allen een buiging te maken.. dat woordje allen was Puk even ontschoten en maakte alleen een diepe buiging, gevolgd door de rest van het ritmisch gymnastiek.

Na het optreden reed ik met Puk naar huis en JJ ging met Kaatje mee naar Trijntje Oosterhuis kijken. Zij werden aan het einde van haar optreden op het podium geroepen om de cheque overhandigd te krijgen en daarna werden ze weer op het podium geroepen om samen met Trijntje te zingen en te dansen. Een prachtige ervaring (kwam natuurlijk ook nog in onze plaatselijke krant).
Puk lag om kwart over tien in bed, uitgeteld en de volgende ochtend, zes uur, liep ik zachtjes naar haar toe om te kijken of ze nog sliep. Maar nee, ze zat al op haar Ipad... volgens haar al een uurtje (wetende dat ze geen tijdsbesef heeft en horende haar reactie toen ik haar Ipad pakte was dat hooguit een minuutje of vijf). Klaar wakker dus... konden we gezellig naar het zwembad voor haar zwemles.

11 opmerkingen:

 1. ha die Nathalie
  dat was een prachtige dag voor de kinderen
  en dat wat er dan mis ging , viel toch best mee
  Puk heeft denk ik minder slaap nodig dan wat jij denkt
  fijne avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker een prachtige dag. Puk heeft nooit veel slaap nodig gehad, ze kan zo hele nachten op zijn (helaas ik dan ook). Maar met veel geluk, slaapt ze van half negen tot ongeveer kwart voor zes.
   Fijne dag!

   Verwijderen
  2. dat is een gezonde nachtrust
   maar ja soms niet altijd :(
   herfst is zeker mooi en ik vind elk seizoen wel wat hebben hoor :)
   ik had een pracht dag
   fijne avond groet

   Verwijderen
 2. Geen vlekkeloze uitvoering dus, maar dat lukt zelfs professionals niet altijd hoor. Hoofdzaak is dat iedereen er plezier in had en dat zat wel goed zo te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een groep tussen de 8 en 65 jaar oud met of zonder een (zichtbare) beperking. Het feit dat ze op durfden te treden vind ik al geweldig. Ik ben dan ook beretrots op mijn meiden.

   Verwijderen
 3. OH wow wat mooi allemaal... en als ik me even Puks snoetje en die van JJ voor de geest haal... en hun ogen zie... en dan natuurlijk ook de jouwe als trotse moeder... dan denk ik "had ik wel bij willen wezen al had ik dan niet gedurfd wat Puk en JJ wel durfden" .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zij durven wat dat betreft meer dan ik. Ik geniet altijd als ze optreden, of gaan voetballen of iets anders doen. Zolang zij er ook maar plezier in hebben, want dat is wat het zo leuk maakt.

   Verwijderen
 4. mogge Nathalie
  ja die 2 waren goed - zijn goed en blijven goed
  jong en oud kunnen daar heerlijk om lachen
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi dat Puk toch meegedaan heeft, en leuk dat JJ nog steeds ritmische gym en nu ook voetballen doet.
  Geweldig dat JJ en Kaatje op het podium mochten komen bij Trijntje. :)

  Ik ben begonnen met alles te lezen, met juli, zo fijn om weer jouw verhalen te lezen en weer op de hoogte te komen van je geweldige kinderen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat leuk dat jij er ook weer bent. Ik heb je echt gemist.

   Verwijderen
 6. mogge Nathalie
  O die snert is zo lekker mmmmm nog genoeg over , dat ik zal straks ff bakjes halen om het in het vriezertje te doen
  ja wat een manier om van alles en nog wat te vervoeren hé :)
  moet je hier maar niet proberen hihi
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen