Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

In het stopcontact???

Puk schoenen worden te klein, of eigenlijk, haar voeten worden te groot en moeten er nieuwe schoenen komen. Dat gaat niet zo heel makkelijk, want eerst moet er een afspraak gemaakt worden bij de podoloog die maar een keer per week aanwezig is. Dan moeten de zooltjes besteld worden en daarna kunnen we pas schoenen zoeken.
Puk heeft in een folder heel stoere schoenen gezien en dus gaan we naar die winkel. Voor schoenen kunnen we niet naar de "goedkopere" schoenenwinkels en mijn ervaring is dat het personeel in de duurdere schoenenwinkels ook kennis hebben over schoenen.

Normaal gaan we naar een "vaste" winkel die precies weet wat Puk hebben wilt, maar ja... die folder... die stoere schoenen... dus deze keer niet naar onze winkel maar naar die andere.

Het duurt even tot er iemand komt om ons te helpen, een jong grietje vraagt wat wij zoeken. Ik zeg dat we stoere snikkers (want zo noemt Puk de sneakers) zoeken, zonder veters en/of klittenband, het liefst met lichtjes erin en er moet een zooltje in. Simpel toch? Niet dus. Puk had al heel mooie schoenen gevonden, drie maatjes kleiner dan ze heeft. Ze speelt ermee alsof het haar knuffel is, stuitert van de poef op de grond, maar laat de schoen niet los. Het winkelmeisje vraagt mij de maat van de zooltjes. Omdat ik geen idee heb, meet ze die op. Dan pakt ze sportschoenen van 100% plastic, zonder enige steun en ik vraag om toch iets meer stevige schoenen te zoeken en waar de zooltjes in kunnen.

Ze vraagt of ze in de andere winkel de andere zooltjes er dan uit halen? (Duh... anders kunnen de andere er niet in)...  ik zeg vriendelijk ja. Ze loopt naar de dames afdeling, want Puks maat zitten daar ook tussen. Puk stuitert ondertussen lekker door op de poef en reageert niet op de schoenenjuffrouw die met damessneakers aan komt zetten. Puk raakt in paniek... veters... De dame weet het dan ook niet meer en vraagt welke schoenen ze dan wel mooi vindt.

Ik leg uit (althans dat dacht ik). Puk mag dan wel bijna tien jaar zijn, maar sociaal emotioneel is ze twee jaar. Met andere woorden, die schoenen zijn niet leuk voor een kind die van superhelden houdt en zelf Spider-man wilt worden. Maar zo vat de juffrouw het niet op. Ze concludeert dat ze het dan aan mij moet vragen in plaats zich in te leven wat Puk leuk zou vinden. Ik vraag Puk om de mooie schoenen te laten zien en ze loopt gelijk naar de super stoere snikkers. Onderin staan de duurdere merken die stevig zijn en toch stoer, zonder veters en/of klittenband en met lichtjes. Na wat passen en meten hebben we de juiste maat gevonden en Puk is in de zevende hemel. Wij rekenen af en dan gebeurt er iets raars. We krijgen een kabeltje mee. Die nieuwe schoenen moeten aan de oplader.... Nou ja zeg...

10 opmerkingen:

 1. ha die Nathalie
  dus ze wilde mooie schoenen uit de folder , maar was zeer tevreden met deze andere
  en ze moeten aan een oplader , doe dat waar je bij bent hoor
  en als ze opgeladen zijn kan Puk ze neer zetten voor de Sint

  ja ik trakteerde mezelf maar eens hihi , kan het wel aan de de Sint of Santa vragen , krijg ik niks hihi
  fijn weekend groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die schoenen staan er zeker vanavond, ze is blij dat deze schoenen groter zijn dan haar vorige :)
   Soms een een traktatie voor jezelf kunnen, daar hebben we de sint of santa helemaal niet voor nodig.

   Verwijderen
  2. zo'n traktatie gaf ik mij zelf in de vorm van een nieuwe camera :)

   Verwijderen
 2. Echt he... nog zo'n randdebiel met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje grmbllllll

  Die oplader, eh ja lijkt mij logisch want anders doen die lichtjes het niet toch?

  Maarrrr uiteindelijk is die mooie meid van jou weer blij en dat is wat telt toch?!

  knuffellll

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haar vorige schoenen hebben batterijtjes, maar ze was bang dat die leeg gingen en mochten ze dus nooit aan. Dat probleem heeft ze niet meer. Wel in welke stand de schoenen moeten staan, want er zijn wel tien soorten lichtjes... of meer :)
   Knuffelll

   Verwijderen
  2. Dan moet ze ze allemaal uitproberen dus.... er zal vast eentje tussen zitten dat dan haar favoriet gaat worden...

   Overigens, welke kledingmaat heeft ze?

   Verwijderen
  3. Rood, van Spider-Man natuurlijk :). Ze heeft al maat 146/152...gaat zo hard.

   Verwijderen
 3. Misschien dat het verkoopstertje zélf deze schoenen aan zou moeten schaffen, kan er bij haar af en toe ook eens een lichtje gaan branden!
  Maar Puk dus toch helemaal blij kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen