Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

Boodschappen

Wat zit je te grinniken Alie?

Ach moidje, ik heb wat beleefd gisteren… ik moet er nu om lachen, maar gisteren echt niet. Nou vertel, maar laat je koffie niet koud worden. Gisteren ging ik boodschappen halen. Ik had mijn twee tassen in het karretje gezet en na het inpakken zag ik bij de bloemenafdeling dat de trosanjertjes in de aanbieding waren. Ik dacht: Alie, die staan er voor jou. Dus heb ik mij getrakteerd op een bosje.

O, daar houd ik ook van. Ze waren laatst…

Ja, ja, laat mij nou vertellen…. Ik ging afrekenen, maar er stond een vent naast mij en die stond mij steeds aan te kijken… ik weet het niet, ik kreeg de kriebels van hem. Ik zette mijn karretje een stukje opzij, want je weet maar nooit. Na het afrekenen ging ik weg en ja hoor… begon die vent te roepen. “Mevrouw! Hé mevrouw!” Ik rennen met dat karretje. Hij moest nog afrekenen dus ik had wat voorsprong.

Jakkes, wat eng…

Ja, stil nou… ben nog niet klaar. Ik was net weg, kwam hij achter mij aan… dus ik nog harder rennen. Nou wichter, mien hart begon te kloppn, ik heb de haile weg gerend tot hoes.

Alie, Nederlands graag…

Sorry, werd weer even spannend. Thuis roep ik naar Eisso, maar die kwam niet buiten. Nee, die kwam toeterend aanrijden. Hij draait het raampje open en vraagt waarom ik naar huis ren, hij stond op mij te wachten op de parkeerplaats. Ik zeg dat ik achtervolgd word door een vent… nah… hij keek mij aan of ik iets onmogelijks had verteld, maar toen zag hij die kerel ook. Eisso stapte uit, zette zijn handen in zijn zij en vroeg aan die vent waarom hij achter zijn vrouw aan kwam. Nou Nath, is was even heel trots op hem… grinnik…
Zegt die man… uw vrouw rent er met mijn boodschappen vandoor. Ik kijk en ja hoor… ik kon wel door de grond zakken. Die vent woedend, trok het karretje uit mijn handen en liep terug. Eisso zei dat ik maar in moest stappen, ik zag er net zo verlept uit als mijn bosje anjers. Al die kopjes waren geknapt door het zwaaien. Eisso en ik reden terug naar de winkel en hij heeft de boodschappentassen opgehaald.

En ook een nieuw bosje anjers voor je meegenomen?

Ik moet niet te veel verwachten hè? Bah, is mijn koffie toch koud geworden.

14 opmerkingen:

 1. jij een grote glimlach bij mij las ik :)
  nu hier moest ik schater lachen hihihi
  ja ik en een camera pppffftttt
  fijne avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb er alle vertrouwen in Karel. Ik hoop gauw foto's te mogen bewonderen.

   Verwijderen
  2. mogge Nathalie
   ik vroeg me af , hoe kwam jij zo bij mijn blog
   we hebben vast gezamenlijke medebloggers
   geniet de dag

   Verwijderen
  3. De meeste weblogs ken ik via of Plato of Melody, maar ik blog al ruim twaalf jaar, ben er even tussenuit geweest. Jij ook een heel fijne dag gewenst.

   Verwijderen
  4. mogge Nathalie
   ik kom wel bij Melody
   wens je een fijne dag

   Verwijderen
 2. Geweldig verhaal, zou ook mij zómaar kunnen gebeuren. Ergerde me ooit vreselijk aan een bij het tankstation achter me wegrijdende automobilist die maar bleef toeteren en seinen.... zag pas thuis dat de tankdop niet dicht was er ernaast bungelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, kan ik mij helemaal voorstellen. Leuk dat je langs gekomen bent.

   Verwijderen
 3. anjers..... zucht... gelukkig doe ik nooit boodschappen (bijna nooit) dus de kans dat mij zoiets gebeurt is heel klein ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is vreemd om een karretje van een ander te hebben. Houd je niet van anjers?
   Laifs,

   Verwijderen
  2. Dat geloof ik wel hoor, zo liepen wij vandaag van de ene super in de andere, 2 die vlak bij elkaar zitten... man had dus kar van de ene, en liep daarmee de 2e in, vond ik raar, maar hij zei dat het gebruikelijk was, iedereen het deed, men het niet raar vond etc.... nou dat zal dan wel ;-)


   Ja en nee... Ik heb 2 koppels gekend waarbij er altijd ruzie om was, dus die bloemen hebben herinneringen bij zich. 2 koppels nota bene, waarvan de ene helft ze wel op de vaas wilde en de andere helft niet... wat een gedoe om een bossie bloemen, alsof er geen andere zijn... zucht... mensen zijn rare wezens soms

   Verwijderen
  3. Mijn vroegere buurvrouw vond het begrafenisbloemen. Ik had ze altijd in de vaas.

   Verwijderen
 4. ha die Nathalie
  ik ben blij dat je de foto's mooi vind
  jullie hebben schoen 13 ingepikt ?
  ff denken en ik weet het , sinterklaas spel hihi
  zal ik straks ff kijken voor 1 die net zo mooi is
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen