Waarom deze titel voor mijn blog. Ik heb al verschillende blogs gehad, met verschillende titels. Geen van deze kon ik gebruiken voor dit blog en het lukte mij niet een nieuwe te verzinnen tot ik met iemand sprak over de gesprekken die er zijn als er een diagnose gesteld is. Op het moment dat ik naar zo'n gesprek ga en eigenlijk al weet wat de uitkomst is, hoop ik toch dat ik er helemaal naast zit.

Maar zoals de eendentest al zegt: als het kwaakt als een eend.... dan is het waarschijnlijk een eend. Toch hoop ik stiekem elke keer weer dat dat niet zo zal zijn, dat het deze keer geen eend is, maar stomweg een gans.

America For Beginners


Eind jaren tachtig, begin jaren negentig hoorde ik voor het eerst dit nummer op een elpee. Ik vond het meteen een geweldig nummer, maar had nooit gekeken wie dit zong. Omdat ik die middag ook heel veel nummers van David Bowie heb gehoord dacht ik dat dit nummer ook van hem was. Ik ben verschillende platenwinkels afgegaan en niemand kende dit nummer, enkelen zeiden dat het een nummer van David Bowie was... dus toch? Maar een elpee waar dit nummer opstond bestond niet.

Gelukkig kwam internet en via de zoekmachine kwam ik erachter dat het de Britse band Latin Quarter is die dit zingt. Al jaren stuur ik dit nummer in voor de top 2000, helaas wordt deze daarin nooit opgenomen.
Mijn eerste nummer in mijn nieuwe categorie... ABC muziek.

2 opmerkingen:

 1. Ik zou het ook niet geweten hebben hoor, ik ken die band niet en dat nummer ook niet, kan me tenminste niet heugen het ooit eerder gehoord te hebben...

  en wat die top2000 betreft, aanhouder wint hoor schat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben een keer in de Top 2000 gestaan met hun nummer Radio Africa, maar dat was alleen in de eerste editie. In Engeland is deze groep (uiteraard) bekender. Maar ik ga deze weer insturen!!!!

   Verwijderen